Nieuwsbrief Zijnsorientatie Vlaanderen, augustus 2016

Een nieuw schooljaar

Nagenietend van een heerlijke en inspirerende zomer zijn wij alweer volop bezig om ons voor te bereiden op het nieuwe schooljaar. Voor Zijnsoriëntatie Vlaanderen zien we uit naar de gratis Informatiemiddag op zaterdag 3 september én de driedaagse Introductieworkshop van vrijdag 23 t/m zondag 25 september. Je bent van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn. Ook zijn we de laatste voorbereidingen aan het treffen voor Zijnstrainingsgroepen V1B (het 1e jaar van de Zijnstraining) en V2A (de groep die vorig jaar gestart is en nu deelneemt aan het 2e jaar). Op naar een mooi nieuw schooljaar; we zien ernaar uit jullie (weer) te ontmoeten! 

rode balk kleinMooie citaten van studenten Zijnstraining 

Vorig jaar is de eerste groep Zijnstraining Vlaanderen van start gegaan o.l.v. Marc Wenselaers en Jacomien Wabeke. De meeste studenten vervolgen hun pad aan de school met het tweede jaar van de Zijnstraining. Hieronder vind je een greep uit hun ervaringen; op onze website lees je hun complete aanbevelingen.

  • “De Zijnstraining heeft mij al veel bijgebracht: het in relatie zijn, op een liefhebbende manier voelen van hoe vrij ik kan zijn in relatie. Ik voel me een gelukzak dat ik dit kan meemaken.” (Magda Wouters)
  • “Ik had al ervaren dat je meer aanwezig kan zijn in contact met anderen als je bij jezelf blijft, maar de Zijnstraining geeft mij een diep existentieel vertrouwen, en brengt mij bij mijn verlichte aard.” (Wendy Hölzken) 
  • “In één jaar tijd is mijn kijk op het leven vereenvoudigd. Nu realiseer ik mij dat mijn vrije aard er altijd is.” (Cecile Malherbe)  
  • “Ik merk dat de combinatie van spiritualiteit en psychologie heel veel verduidelijkt en inzicht geeft, waardoor je als mens kan groeien. Het was een boeiend, soms confronterend jaar dat me het inzicht gaf dat dit het juiste pad is voor mij.” (Veerle van Houwenhove)
  • “Dat het mogelijk is om te merken dat iets in jou – je ware aard – niet is aangetast en altijd puur zal blijven. En dat het dan mogelijk is om te rusten in Zijn en te ontspannen, óók op die plek.” (Wim Stevens)

IngangGratis Informatiemiddag  

Wil je weten of Zijnsoriëntatie bij jou past? Wees dan van harte welkom tijdens de Informatiemiddag op zaterdag 3 september van 14.00 – 17.00 in Zaal van Trier (Antwerpen). Tijdens deze middag bieden we een gevarieerd programma: je krijgt informatie over Zijnsoriëntatie als pad voor levenskunst, je maakt kennis met het aanbod en de trainer én je ervaart via een oefening zelf wat Zijnsoriëntatie voor jou kan betekenen. Uiteraard is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen. Deelname is gratis en aanmelden is noodzakelijk. Lees meer.

BoeddhabeeldIntroductieworkshop

Van vrijdag 23 t/m zondag 25 september vindt de Introductieworkshop plaats in Antwerpen (Zaal van Trier) o.l.v. Marc Wenselaers. Deze driedaagse workshop is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in Zijnsoriëntatie. Na deelname aan de Introductieworkshop kun je deelnemen aan de Zijnstraining Vlaanderen.
Tijdens de Introductieworkshop krijg je een proeve van de Zijnsgeoriënteerde werkwijze en visie. Je ontdekt hoe er – los van alle gewoontes en krampen – een volledig vrije dimensie in jou is, die de bron blijkt te zijn van inherente Rijkdom. Vanuit contact met die bron ontstaat er een fundamenteel andere houding naar jezelf en je dagelijkse leven. We nodigen je van harte uit om hier kennis mee te maken.  Lees meer.

briefpapier_logo_cirkel_TWStarten met de Zijnstraining

De Zijnstraining is de basistraining van het Zijnsgeoriënteerde pad. In drie jaar tijd doorloop je een intensief leerproces van spirituele ontwikkeling en zelfconfrontatie. Je start met het basisjaar, waarin je jouw verlichte aard ontdekt. Je leert mediteren, visualiseren en je raakt vertrouwd met de openheid van Zijn. Je gaat zien hoezeer je gehecht bent geraakt aan jouw geschiedenis en je ontdekt dat je psychologische patronen kunt loslaten. Zo maak je contact met een wijze van zijn die vele malen ruimer is dan je gewoontezelf.
Na het basisjaar kun je verdergaan met de twee vervolgjaren. Uit ervaring blijkt dat de meeste studenten de training vervolgen.
In oktober 2016 gaat er weer een nieuwe 1e-jaarsgroep van start: groep V1B o.l.v. Marc Wenselaers (Antwerpen). De studenten uit de allereerste Zijnstraininggroep Vlaanderen vervolgt de training met het 2e jaar o.l.v. Jacomien Wabeke. Wil jij starten met de Zijnstraining? Lees dan verder.

youtubeZijnsgeoriënteerde video’s

Sinds een paar maanden heeft Zijnsoriëntatie een eigen YouTube-kanaal. In de afgelopen weken zijn daarop weer mooie video’s van Hans Knibbe gepubliceerd. Abonneer je op dit YouTube-kanaal en blijf op de hoogte van alle nieuwe video’s. Of bekijk onderstaande video’s die gemaakt zijn door Patrick Kicken van nondualiteit.nl:

Je kunt ons ook volgen op Facebook!

Onze volgende nieuwsbrief verschijnt in september/oktober.