Nieuwsbrief Zijnsoriëntatie Vlaanderen, januari 2017

De start van 2017

Een nieuw jaar is gestart. We zien uit naar alle mooie trainingen die de komende tijd van start gaan in Antwerpen, zoals de Themaworkshops, meditatieavonden en twee nieuwe groepsprogramma’s o.l.v. Marc Wenselaers. We zijn er trots op dat we dit jaar in Vlaanderen met dit mooie, rijke aanbod van start gaan.  

En tegelijkertijd zijn we ook bedroefd, want Jacomien Wabeke heeft afscheid moeten nemen als leraar van de school voor Zijnsoriëntatie. Samen met Marc Wenselaers was Jacomien een absolute voortrekker van het aanbod van de school voor Zijnsoriëntatie in Vlaanderen. In deze nieuwsbrief gaat onze aandacht eerst uit naar haar en de droevige reden van haar vertrek.

Afscheid Jacomien Wabeke

Afgelopen vrijdagavond, 13 januari, hebben we tijdens een bijeenkomst, samen met haar studenten, met pijn in ons hart afscheid moeten nemen van Jacomien Wabeke als leraar van de school. In oktober werden er bij haar uitzaaiingen geconstateerd; vlak na kerst werd duidelijk hoe beperkt haar tijd nog zal zijn. Na een ziekenhuisopname begin dit jaar is Jacomien inmiddels thuis, waar zij samen met haar partner haar laatste levensfase zo prettig mogelijk wil doorbrengen. Het bedroeft ons, afscheid te nemen van Jacomien. Dank je wel, lieve Jacomien, voor alles. Dank voor wie je was als leraar en voor wie je was als lid van het dagelijkse bestuur van de school.

Jacomien heeft aan haar studenten en collega’s een brief geschreven, waarin ze haar inspiratie in liefde nog eenmaal deelt: “Ik wens elk van jullie toe dat je vol vertrouwen voortgaat op dit pad en dat je, op jouw eigen manier, vindt wat ik gevonden heb: oneindige liefde, tijdloze schoonheid en onbegrensde vrijheid. Het is niet moeilijk, het is niet ver weg, het is wie je van nature al bent! Al wat je nodig hebt is een diepe motivatie, een helder, steeds weer opnieuw bekrachtigd besluit om te blijven, wat er ook gebeurt, en nabije leraren aan wie je vol vertrouwen de leiding kunt geven. Dit zijn de elementen die voor mij doorslaggevend waren op mijn pad en ik wens jullie allen toe dat je in dit opzicht net zoveel doorzettingsvermogen en geluk zult hebben als ik.” Lees meer.

Themaworkshops & Introductietraining

Vanaf maart biedt de school een reeks Themaworkshops. Deze drie tweedaagse workshops zijn los van elkaar te volgen óf als reeks. De complete reeks geeft je een uitstekende introductie in Zijnsoriëntatie. Dit aanbod is zeker aan te raden als je kennis wilt maken met Zijnsoriëntatie of als je de Zijnsgeoriënteerde inspiratie wakker wilt houden. De drie thema’s zijn: (1) Zijnsmeditatie, (2) Vorm in Verbinding Zijn en (3) Kiezen voor Geluk.

De drie Themaworkshops worden in Vlaanderen gegeven door Marc Wenselaers. De eerste workshop vindt plaats op zaterdag 11 en zondag 12 maart 2017 met als thema: Zijnsmeditatie. Zijnsmeditatie is de kunst om open in de onbeschreven ruimte te staan. En om – als je je ware aard hebt leren kennen – daar zo aan te wennen dat je ware aard als een voortdurende metgezel bij jou aanwezig is. Dan raakt je leven doordrenkt van lichtheid, gemak, blijheid, helderheid, zachtzinnigheid en goedaardigheid. Het is net alsof een innerlijk licht is gaan schijnen. Jouw uiterlijke leven is daarmee niet opeens anders geworden; het is wel oneindig dieper, mooier, interessanter en waardiger geworden. Lees meer.

Inspiratiegroep

In de Inspiratiegroep staan we stil bij de integratie van jouw liefde en wijsheid in de verschillende levensgebieden. Hoe kun je die handen en voeten geven in je privé en werksituatie? En ook: hoe kun je op een liefdevolle, respectvolle manier omgaan met lastige emoties zoals boosheid, angsten en patronen die je in jezelf afkeurt? Ook het bespreken van het je eigen maken van een meditatiepraktijk zal aan bod komen.

Deze groep is zowel voor mensen die willen kennismaken met de Zijnsgeoriënteerde benadering als voor diegenen die reeds ervaring hebben met Zijnsoriëntatie. De groep bestaat uit 5 à 8 personen. Geïnteresseerden worden uitgenodigd op een gratis infogesprek van een halfuur. De eerste reeks start op 21 januari, neem contact op met Marc Wenselaers als je nog wilt deelnemen/instromen. Lees meer

Zijnsmeditatie (avonden) 

In de meditatiegroep voor beginners (maandagavond) leer je de basisprincipes van Zijnsmeditatie. Na deze reeks kun je doorstromen naar de woensdagavondgroep Zijnsmeditatie, voor mensen die al ervaring hebben met Zijnsmeditatie. De eerste meditatiereeks start in maart 2017 in Antwerpen. 

Zijnsmeditatie heeft verschillende elementen in zich: Wakkerte, Inspiratie en Zijn. ‘Wakkerte’ is mindfulness, oplettendheid, niet afgeleid zijn. ‘Inspiratie’ gaat over schoonheid, rijkdom, verfijning van de Spirit. En ‘Zijn’ is de diepe onverstoorbare rust, de stilte, de ruimte, de aard van je geest. Tijdens de meditatieavonden ontdek je de verschillende elementen en basisprincipes van Zijnsmeditatie. Lees meer

Open in Relatie 

In de groep Open-in-relatie belichten we de relatiepatronen die we ontwikkeld hebben én gaan we voorbij deze patronen. Aan de hand van gevoelens, gedachten, aannames over of verlangens naar anderen leer je jezelf kennen in de directe relationele omgang. Op alles wat in relatie helder wordt mag het licht schijnen: leegtes, niet-weten, verlegenheid, schaamte… We stoppen met ons te maskeren als meegaand of perfect of wat dan ook te willen zijn in relatie. We ontdekken hoe we vanuit de afstemming op de contactvolle werkelijkheid van Zijn onze vrije vorm in verbinding kunnen leven, levendig en liefdevol.

Deze groep staat open voor iedereen die al enige ervaring heeft met Zijnsoriëntatie en zijn relatiepatronen beter wil leren kennen en eraan voorbij wil gaan. De groep gaat van start op 21 april 2017 en bestaat uit 6 à 10 personen. Geïnteresseerden worden uitgenodigd op een gratis intakegesprek van een halfuur. Lees meer

Ter inspiratie: interview

Een jaar geleden, januari 2016, hield Patrick Kicken van nondualiteit.nu een interview met Jacomien Wabeke en Mariska Denayere. We willen dit interview graag nogmaals delen. Bekijk hier interview.

 

Heb je vragen over het aanbod van de school voor Zijnsoriëntatie in Vlaanderen? Neem contact op met het kantoor in Utrecht, NL (per mail of telefonisch via +31 (0)30 23 16 513) of stuur een mail naar trainer Marc Wenselaers. 

Onze volgende nieuwsbrief verschijnt in april 2017.