Zijnsoriëntatie Vlaanderen

Zijnsoriëntatie Vlaanderen is onderdeel van de school voor Zijnsoriëntatie die in 1987 opgericht is in Utrecht (NL). De school heeft een stevige basis met een gevarieerd en professioneel aanbod van trainingen, opleidingen, workshops en retraites. Heel wat Vlamingen namen en nemen deel aan de activiteiten van de school.

Vanwege de grote belangstelling van Vlamingen in Zijnsoriëntatie, bieden we met Zijnsorientatie Vlaanderen graag een Zijnsgeoriënteerd programma aan in Antwerpen, zodat geïnteresseerden wellicht ‘dichter bij huis’ kennis kunnen maken en geïnspireerd raken door de Zijnsvisie. Wees van harte welkom bij onze cursussen en workshops in Antwerpen.

De meeste trainingen in Antwerpen worden verzorgd door trainer Marc Wenselaers. De retraites worden gegeven door Hans Knibbe. Voor elke training zetten wij uitsluitend trainers in die opgeleid zijn aan de school en die voldoen aan de kwaliteitseisen. 

Ga direct naar het programma-aanbod Vlaanderen


Eigentijds spiritueel pad

Zijnsoriëntatie helpt mensen om hun leven wezenlijk te verdiepen en te verrijken onder het motto: ‘rusten in Zijn en doen wat je wilt’. De school heeft zich gespecialiseerd in het aanbieden van een eigentijds pad van levenskunst dat je zonder haast kunt volgen en dat toegesneden is op de moderne westerse mens. Zijnsoriëntatie is er voor iedereen die zich vanuit een spiritueel perspectief wil bezinnen op zijn of haar alledaagse leven.

Onze ervaring is dat het leren ‘rusten in Zijn en doen wat je wilt’ een diepgaand bewustwordingsproces is waarin alle aspecten van het leven aan bod komen. Dit vraagt tijd en moed. Wanneer je ‘rusten in Zijn’ gaat beoefenen, begeef je je op een pad van zelfconfrontatie. Je wordt je bewust van je historisch bepaalde aannames over jezelf en de wereld. Je ziet hoe arbitrair ze zijn en leert ze loslaten. Zo schep je meer ruimte in jezelf en straal je een spontane wijsheid en gevoeligheid uit.

Het is de specialiteit van de school voor Zijnsoriëntatie om de bewustzijnstraining van ‘rusten in Zijn’ te verbinden met dieptepsychologische begeleiding. Zo kun je nieuwe inzichten en vaardigheden integreren in je leven. Je wilt je werk en je relaties inrichten op basis van het Zijnsbewustzijn. Dit noemen we ‘doen wat je wilt’. In het vormgeven van wat je werkelijk wilt, moet je ruimer durven zijn dan de historisch bepaalde aannames over jezelf en de wereld. Dit individuatieproces is, in onze visie, het belangrijkste werk dat je kunt doen. Het is een gift, niet alleen aan jezelf maar vooral aan de wereld.

Lees meer over Zijnsoriëntatie